Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@02:32:47 GMT

فلسفه شب‌های اِحیا/ دلایل مخفی بودن شب قدر چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۵۶۲۹۱

فلسفه شب‌های اِحیا/ دلایل مخفی بودن شب قدر چیست؟

مدیر حوزه علمیه خواهران قزوین بیان کرد: عظمت شب قدر به مخفی بودن آن است زیرا انسان را به تکاپو وا داشته، روح تحرک به وی می‌بخشد؛ بسیاری از علما معتقدند مخفی بودن شب قدر به این دلیل است تا مردم به همه این شب‌ها اهمیت دهند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛حجت الاسلام رضا کاظم لو در گفت‌وگو با صبح قزویندر خصوص فلسفه نامگذاری شبقدر اظهار کرد: از آنجایی که تقدیر و سرنوشت سالانه مردم در این شب ثبت و ضبط می‌شود از این شب به عنوان شب قدر یاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در شب‌های اِحیا مقدرات هر انسانی از جانب پرودگار عالم البته با خواست، خواهش و زمینه سازی‌های خود فرد معین می‌شود.

رییس حوزه علمیه قزوین ابراز کرد: شب قدر برابر با هزار ماه یعنی بیش از ۸۰ سال از عمر بشر است؛ بدین جهت این شب به لحاظ عبادت برای انسان مهم است. زیرا عبادت و رازو نیاز در این شب برابر با بیش از ۸۰ سال از زندگی انسان است.

وی ادامه داد: تعیین سرنوشت انسان در چنین شبی دلالت بر اجباری بودن این امر نیست؛ زیرا ممکن است فردی در آن شب تقدیر خوبی برایش مقدر شود اما در طول سال با ارتکاب اعمال نادرست سرنوشتش به بدی تغییر کند و یا فرد در چنین شبی محروم بماند ولی در طول سال با انجام اعمال پسندیده مشمول فیض و رحمت خدا شده، سرنوشت خوبی برای وی رقم بخورد.

عظمت شب قدر به مخفی بودن آن است
این کارشناس دینی اذعان کرد:بسیاری از انسان‌ها بخش زیادی از عمر خود را برای رسیدن به امور کم اهمیت مادی و دنیوی خویش صرف کرده و برای محقق شدن آن برنامه ریزی می‌کنند، حال با توجه به ارزش و اهمیت چنین شبی باید عنایت ویژه ای نسبت به آن داشت.

وی در خصوص اهمیت جایگاه چنین شبی عنوان کرد: اگر متوجه شوید که پارکی وجود دارد که همه خوبان قرار است در آن جمع شوند، چه می‌کنید؟ بدون شک شما نیز تلاش می‌کنید حتی برای لحظاتی کوتاه در آن مکان حاضر شوید، در چنین شبی بهترین و کامل ترین کتاب خدا نازل شده، از طرفی ملائکه رحمت به زمین فرود می‌آیند.

کاظم لو اضافه کرد: به عبارتی گوئی خداوند متعال منتظر رسیدن چنین شبی بود تا بهترین و کامل ترین کتابش را بر پیامبر نازل کند.

وی خاطرنشان کرد: در شب قدر بزرگترین خطری که انسان را تهدید می‌کند، یعنی شیطان، در زنجیر است؛ لذا براساس آیه سلام هی حتی مطلع الفجر چنین شبی توام با سلامتی و آرامش است.

این کارشناس مذهبی درباره چگونگی نزول قرآن گفت: نزول قرآن به دو شکل تدریجی و دفعی صورت گرفته است، در نزول تدریجی آیات بر حسب مناسبت‌های مختلف و با توجه به شرایط زمانی خاص در طول ۲۳ سال پیامبری رسول اکرم (ص) نازل شده اما در نزول دفعی و در شب قدر همه آیات به یکباره بر قلب پیامبر نازل شده است.

وی درباره علت مخفی بودن شب قدر گفت: عظمت شب قدر به مخفی بودن آن است، زیرا انسان را به تکاپو واداشته، روح تحرک به وی می‌بخشد؛لذا احیاء و شب زنده داری در چنین شب‌هایی حتی اگر شب قدر نباشد، موجب جاری شدن رحمت خدا بر وی می‌شود.

مدیر حوزه علمیه قزوین یادآور شد: بسیاری از علما معتقدند مخفی بودن شب قدر به این دلیل است تا مردم به همه این شب‌ها اهمیت دهند، همانگونه که خداوند رضایت خود را در انواع طاعات پنهان کرده تا مردم به همه طاعات روی آورند، غضبش را در میان معاصی پنهان کرده تا از همه معصیت‌ها بپرهیزند، دوستان خود را در میان مردم مخفی کرده تا یکدیکر را احترام گذارند، اجابت‌ها را در میان دعاها مخفی کرده تا به همه دعاها رو آورند و اسم اعظم خود را در میان اسماء مخفی نموده تا همه اسماء را گرامی و بزرگ بدارند.

ویاذعان داشت: در حدیثی از پیامبر آمده که این از لطف خداوند متعال بر امت من بوده و احدی از امت‌های پیشین از این موهبت برخوردار نبوده اند.

در شب قدر خواستن‌ها مهم هستند نه خواندن‌ها
کاظم لو با اشاره به بهترین در خواست مومنان در شب قدر، گفت: هرکس به اندازه توان و ظرفیت وجودی خویش از خداوند خواهشی دارد امابهترین دعا در این شب، ذکری است که مسلمانان به هنگام قنوت بر زبان می‌آورند و از خداوند آنچه را طلب می‌کنند که به خیر و صلاح آنان است.

وی افزود: ما انسان‌ها به درستی از صلاح و مصلحت خویش آگاه نیستیم؛ چه بسا به کاری اصرار ورزیم که خیر ما را در بر نداشته باشد.

این کارشناس مذهبی درباره اهمیت این شب در نزد ائمه معصومین گفت: اهل بیت(ع) نیز نسبت به شب زنده داری در شب‌ قدر اهتمام ویژه ای داشتند؛ به طوری که در روایات آمده است فاطمه زهرا (س) بعدازظهر روزی که شب آن، قدر بود به فرزندان خود می‌گفت استراحت کنند تا شب بیدار بمانند.

وی با بیان اینکه در شب قدر خواستن‌ها مهم هستند نه خواندن‌ها، عنوان کرد: در شب قدر باید از فرصت به دست آمده نهایت بهره را برد، دعاها و سوره‌هایی که توصیه شده بخوانیم؛ امامهم تر از همه نوع خواستن حاجات از خداوند متعال است.

مدیر حوزه علمیه خواهران قزوین ادامه داد: در روایات آمده است که اعمال ما به امام زمان (عج) تقدیم می‌شود و حضرت واسطه فیض است؛ زیرا ما آنقدر رشد نکرده ایم که بی واسطه فیض و رحمت خدا را دریافت کنیم، از طرفی با طلب خیر ایشان مشمول برکات فراوانی خواهیم شد.

وی عنوان کرد: پیامبر اکرم(ص) فرموده اند مرگ و حیات ما برای شما مایه خیر است؛ زیرا در زمان حیات ما خداوند کسی را عذاب نمی‌کند و برای شما طلب استغفار و آمرزش خواهیم کرد.

این کارشناس دینی در پایان خاطرنشان کرد: معتقدم برای چنین شبی بهتر است از قبل برنامه ریزی کرد تا بتوان بهره کافی از آن برد، بدین منظور باید بخشی از زمان خود را به دعا و موعظه اختصاص دهیم و با حال خوب و حضور قلب دعا کنیم.
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۵۶۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجموعه ۹ جلدی بن‌مایه‌های فلسفه دین رونمایی می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، به همت گروه فلسفه خانه اندیشمندان علوم انسانی و انتشارات سروش، جلسه رونمایی و گفتگو پیرامون مجموعه ۹ جلدی بن‌مایه‌های فلسفه دین برگزار می‌شود.

سخنرانان این جلسه عبارتند از سید حسن حسینی، استاد گروه فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف، مسعود طوسی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی و علیرضا رحیمی مدیرعامل انتشارات سروش.

همچنین در این جلسه، گروه مترجمان این مجموعه ۹ جلدی زهرا زرگر، صبا فریدونی، جواد درویش، نیما نریمانی، محمد ابراهیم مقصودی و طه عبداللهی حضور دارند.

جلسه رونمایی و گفتگو پیرامون مجموعه ۹ جلدی بن‌مایه‌های فلسفه دین روز دوشنبه دهم اردیبهشت ماه ساعت ۱۷ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

حضور برای عموم علاقمندان در این جلسه آزاد و رایگان است.

کد خبر 6090444

دیگر خبرها

  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌های ایرانی
  • مجموعه ۹ جلدی بن‌مایه‌های فلسفه دین رونمایی می‌شود
  • همه‌چیز درباره سردردهای بعد از ورزش؛ چگونه درمانش کنیم؟
  • این سردردها نشانه چیست؟
  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌ها ایرانی
  • ویژگی مخفی در آیفون شما؛ از این ویدیوها خبر دارید؟
  • ادعاهای مقام سابق موساد درباره جزئیات شبکه مالی مخفی ایران | ماجرای عجیب یک شرکت انگلیسی | ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد!
  • ۱۶ میلیارد یورو تعهد ارزی ایفا نشده در کدام سیاه چاله اقتصادی مخفی بود؟
  • زندگی سخت است آیا فلسفه می‌تواند کمک کند؟
  • دیدگاه مکاتب فلسفه یونانی درباره سعادت انسان